Om VMFK...

Västerås Modellflygklubb, VFMK, har funnits sedan 1930-talet och har idag ca: 70 medlemmar som flyger modeller av både flygplan, helikoptrar, multikoptrar och FPV-modeller i olika former. Numera har flera av våra medlemmar också utvidgat sitt intresse till att även omfatta RC-båtar.

Som medlem i Västerås Modellflygklubb kommer du som är "flygande medlem" också att vara medlem i SMFF. Via detta medlemskap så är du ansvarsförsäkrad via  förbundet  när du flyger på alla av TS godkända modellflygfält i Sverige.

För er som inte tänker flyga men gärna vill stödja klubben så finns numera även ett alternativ som heter Stödjande VMFK-medlem - en medlemsform utan försäkringsskydd och där ni inte kommer att vara medlemmar i SMFF eller RCFF.  Vi hoppas att denna form passar de som gärna vill vara med i gemenskapen men inte längre flyger och följaktligen inte behöver det försäkringsskydd som medlemskap i SMFF ger. 

För er som är nybörjare - kontakta någon i Styrelsen eller annan medlem så försöker vi hjälpa er så gott vi kan. Ni skall känna er mycket välkomna och får givetvis testa att flyga på vår fält vid några tillfällen även utan medlemskap men med medlemskapet följer automatiskt en ansvarsförsäkring vilket är ett obligatorium för att få flyga regelbundet.

När ni är medlem så kan ni mot depositionsavgift kvittera ut en nyckel så att ni kan öppna bommen och stugorna.

Välkommen till VMFK  !