Våra flygfält och lokaler

Vårt flygfält Arosängen ger möjlighet till fin flygning och en skön naturupplevelse!

Koordinater enligt WGS84 DDM:  59° 40.4567', E 16° 34.1945'

Idrottshallen i Råby Centrum är en relativt stor och ljus idrottshall som fungerar utmärkt för inomhusflyg.

Koordinater till P-platser enligt WGS84 DDM: N 59° 36.5873', E 16° 29.7853'

Arosängen - hur hitta hit ?

Från Västerås-hållet - åk riksväg 56 mot Sala. Passera avfarten mot Tillberga. och kör några 100 m till.

Sväng sen höger in mot vändplatsen i höjd med Svevia's  byggnader - sen kör ni rakt över väg 56.  Följ sedan grusvägen så ser du snart flygfält och klubbstuga. OBS ! Bom på infarten på grusvägen ca 100 m ifrån Salavägen.

Ni som inte är medlemmar är också välkomna. Skall ni flyga - vid annat tillfälle än vid Meetings - så vill vi helst att ni kontaktar någon medlem - t ex någon i Styrelsen - innan ni flyger. Vårt minimikrav på flygande "icke medlemmar" är att ni har en heltäckande ansvarsförsäkring vilket enklast uppfylls genom medlemskap i SMFF eller RCFF.

Flyger ni mera regelbundet på vårt fält men är huvudmedlem i annan Klubb så ser vi att ni också stödjer vår Klubb via ett Gästmedlemskap.

För er som är nybörjare - kontakta någon i Styrelsen eller annan medlem så försöker vi hjälpa er så gott vi kan. Ni skall känna er mycket välkomna och får givetvis testa att flyga vid några tillfällen även utan medlemskap men med medlemskapet följer automatiskt en ansvarsförsäkring vilket är ett obligatorium för att få flyga regelbundet.